Modelbouw handboek voor stoomtechniek - deel A1

978-94-91046-21-6
Teus Visser
Teus Visser Modelbouw handboek voor stoomtechniek - deel A1
Modelbouw handboek voor stoomtechniek - deel A1
ISBN Nummer
978-94-91046-21-6
Auteur
Teus Visser
€ 15,30

Eigenschappen

Beschrijving

Deel A1: Model stoomsleepboot – bouw, besturing en voortstuwing

Dit “Modelbouw Handboek voor Stoomtechniek” beschrijft tot in detail de bouw van een complete miniatuur stoominstallatie die gebruikt wordt voor de voortstuwing van een radiografisch bestuurd model van een stoomsleper. Niet alleen de fabricage van alle onderdelen wordt aan de hand van vele tekeningen besproken, ook de technische achtergronden worden uitvoerig belicht. Tal van nieuwe constructies zijn beschreven, niet alleen van de ketel en zijn brander maar ook van de stoommachine, de pompen en van de voortstuwingsinstallatie. In vele constructies die zich daarvoor lenen zijn moderne kunststoffen, zoals Teflon, verwerkt waardoor de werking geoptimaliseerd wordt. De beschreven techniek kan ook toegepast worden op onderdelen van andere stoominstallaties zoals modeltreinen en tafelmodellen. Machines en installaties die niet met stoom werken kunnen er ook profijt van hebben.
Dit boek gaat over het functioneren van het modelschip en hoe een stoominstallatie ervoor gemaakt kan worden. Het scheepsmodel van de stoomsleper bestaat uit drie afzonderlijke delen of units:

  • Het schip met vier servomotoren, de schroefaskoker, de schroef en het roer
  • De stoomketel met de rookgenerator en de branderinstallatie
  • De stoommachine met alle hulpwerktuigen en de keerkoppeling

Met deze unit gerichte bouw wordt voorkomen dat losse onderdelen in het kleine schip gemonteerd moeten worden. Hierdoor kan tevens de goede werking van elke unit apart gecontroleerd worden.

NiveauAlgemene techniek
RichtingModelbouw
UitvoeringPaperback
DrukKleur
Aantal pagina's0
Formaat210 x 297 mm